Bamberg Ukko Metsässä olisi hiljaista, jos vain ne linnut laulaisivat, jotka parhaiten osaavat.

Kaikki blogit puheenaiheesta EU ja pakolaiset

Nytjo saama lukea kirjotuksia mamujen kohtaloista meän Suomessamme

Viime kuukausina olen lukenu kirjoja viime vuosisadan sodista maailmassa ja kauhistunu taas kerran, kuinka alkkeellisia molhan, ei toinen parempi toista, ei mishään mielessä, kukhan ei parempi toista.

Kuinka nuoret miehet uhrattiin systeemille, jossa isot herrat käski nuoria, toinen toistaan, tuhoammaan toisiaan, omia tuttujaan ja ystäviään, millon minkäki sotahullun keski-ikäsen äijjän käskystä ja päähän pinttymästä.

Kuinka ihmisten kodit särjettiin ja tuhottiin.

Pääsin sitten "anna hukkua" listalle.

On varmaan aiheellista selittää miksi tällä listalla olen. Jo vastatessani tiesin, että vastauksesta tulee kohua. Kysymys oli laadittu niin, että siitä varmasti saadaan kohu aikaiseksi eri tulkintojen takia. Alla on kysymys ja sen jälkeen minun vastaus:

13. EU:n velvollisuus on pelastaa kaikki hukkumisriskillä Välimeren ylittävät Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset.

Maahanmuutosta keskusteleminen ei ole rikos

Mistä tietää, että asia on yhteiskunnallisesti kipeä? Siitä, ettei asiasta puhuta. Tällainen asia kielletään, eikä siitä saa tehdä vaaliteemaa, ainakaan Suomessa. Maahanmuutto on sellainen kysymys. Siitä saa puhua moittimatta vain presidentti ja pääministeri. Mikä on seuraava aihe, johon kansalaiset ovat epäpäteviä ottamaan kantaa?

Korjaus median uutisointiin: EU EI päättänyt perustaa vastaanottokeskuksia.

Mitään päätöstä perustaa vastaanottokeskuksia ei tehty EU:n huippukokouksessa päinvastoin kuin suomalainen media uutisoi. BBC:n sivuilta löytyy alkuperäinen EU:n kokousdokumentti, jossa vain todetaan, että ”…Council calls ..the Commission to swiftly explore the concept of regional disembarkation platforms,..”.

Päätettiin siis vain selvitellä onko tällainen konsepti toteutettavissa. Konsepti perustuisi jäsenmaiden vapaaehtoiseen toimintaa. Jäsenmaita ei velvoitettaisi mihinkään.

Sipilä kannattaa Halla-ahon ehdottamia vastaanottoleirejä

Kun PS ehdotti Eurooppaan pyrkiville leirejä EU:n rajojen ulkopuolelle, ehdotus haukuttiin pystyyn ja punavihreät pöyristyivät ajatuksesta nimeten leirit keskitysleireiksi. PS oli vain aikaansa edellä ;)

Unkari vastaanottaa Saksasta pakenevia

Nyt MTV on uutisoinut, että Unkari vastaanottaa Saksasta pakenevia ihmisiä. Videon perusteella arvioiden kyse on lähinnä eläkeikäisistä tai lähellä sitä olevista maahanmuuttajista.

Perheenyhdistämisissä turvattava lasten hyvinvointi

Tilastokeskuksen julkaiseman selvityksen mukaan tulorajojen asettaminen perheiden yhdistämiseksi ei ole vaikuttanut myönteisten perheenyhdistämispäätösten määrään. Sen osalta voidaankin katsoa keskustelu jatkossa tarpeettomaksi ja keskittyä parantamaan lasten asemaa pakolaiskysymyksessä.

Turvapaikanhakijoiden suusta

Turvapaikanhakijoista ja turvapaikkapolitiikasta ovat keskustelleet lähtökohtaisesti vain ne ihmiset, joita koko asia ei koske läheisesti. Olisi korkea aika kuunnella turvapaikanhakijoita itseään. Tästä sainkin idean haastatella itse turvapaikanhakijoita.

Onni olla suomalainen. Vai onko?

Täältä Suomesta on menty pakoon köyhyyttä, epätoivoa, kurjuutta. On lähdetty hakemaan parempaa arkea ja elämää hyvin moniin muihin maihin. Miehet etunenässä jo 1800-luvun lopulla kun maa ei ollut vielä itsenäinenkään ja myöhemmin. Jenkkeihin, Ruotsiin, Kanadaan, Australiaan. 1960 ja 1970 luvuilla oli oikein muutto aalto. Eikö sanonta ollutkin jossakin vaiheessa, että suomi-pojat tekevät autot ruotsalaisille…

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä