Bamberg Ukko Metsässä olisi hiljaista, jos vain ne linnut laulaisivat, jotka parhaiten osaavat.

Maahanmuutosta keskusteleminen ei ole rikos

Mistä tietää, että asia on yhteiskunnallisesti kipeä? Siitä, ettei asiasta puhuta. Tällainen asia kielletään, eikä siitä saa tehdä vaaliteemaa, ainakaan Suomessa. Maahanmuutto on sellainen kysymys. Siitä saa puhua moittimatta vain presidentti ja pääministeri. Mikä on seuraava aihe, johon kansalaiset ovat epäpäteviä ottamaan kantaa?

Turvapaikkajärjestelmää ei saa arvostella sen heikkouksilla. Vaan millä sitten? Pakolaistaustaa ei saa yhdistää heidän rikoksiinsa, koska rikokset ovat aina yksittäistapauksia. Totuus kuitenkin on, että pakolaisten suhteellinen osuus raiskauksista on monikertainen suomalaisiin verrattuna. Tästä on tilastoja. Tilastot eivät ole kansanryhmän leimaamista. Ne ovat mitä ovat.

Pakolaisten tekemiin rikoksiin ei ole nollatoleranssia, koska tiedetään että rikosten määrä kasvaa aina kun rajat ovat auki. Aina. Joko hyväksymme tämän tai laitamme silmät kiinni- tai rajat kiinni. Tai ostamme passaroituja katumaastureita, jolloin olemme Ruotsin tiellä.

Oulun poliisi selvittää jo viidettä lapsiin kohdistunutta seksuaalista hyväksikäyttöä, joissa tekijöiksi epäillään turvapaikanhakijoita. Oulu ei ole yksin. Johtavat poliitikot tietysti tyrmistyvät, monta kertaa ja kieltävät ettei saa tuohtua.

Suomalaisille jätetään tyrmistys ja syyllisyys. Syyllisyys siitä, että sadassa vuodessa on rakennettu hieno maa ja oma kulttuuri. Syyllisyyttä pitäisi tuntea, jos Suomi ei ole täydellinen pakolaisille ja paperittomille. Syyllisyyttä on tunnettava, kun kotoutettu ja kylvetetty, vainottu itse raiskaa, murhaa, polttaa autoja tai varastaa Suomessa. Tästä ei saa suuttua eikä evätä turvapaikkaa, mutta tyrmistyä saa. Vaihteeksi voisi tehdä jotakin konkreettisempaa.

Turvapaikanhakijoiden ei odoteta palaavan lähtömaahan. Heidät nähdään halpatyövoimana. Ja se tuottaa uutta huono-osaisuutta ja yhteiskunnallista levottomuutta. Pakolaisten odotetaan maksavan meidän eläkkeet, mutta siihen on matkaa, että he maksaisivat edes omat kulunsa. Onneksi on niitäkin maahanmuuttajia, jotka ottavat kotoutumisen tosissaan. Heitä ottaa varmasti pattiin maamiestensä sekoilut.

Omankädenoikeuteen ei saa turvautua. Se on rikos. Vihapuhe voi olla rikos. Maahanmuutosta keskusteleminen ei ole rikos ja se on keskeinen teema eduskuntavaaleissa, niin kuin se on koko Euroopassa.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Vihdoinkin. Presidentin puhe (ehkä) avasi tietä keskustelulle.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Ukko;

tässä näyttävät nyt keskusteleminen ja vihapuhe menevän sekaisin.

Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.

Ei Niinistön puhe avannut mitään uusia teitä.

Sananvapauden vapaata käyttöä rajoittavat ihmisten muut perustuslain (PeL) perusoikeudet. Tässä sananvapaus (12 §) törmää muihin perusoikeuksiin, kuten esimerkiksi yhdenvertaisuus (6 §) ja yksityiselämän suoja (10 §).

Vihapuheesta säännellään rikoslain 11/10 §:ssä; Kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

EIT on määritellyt vihapuheen käsitteen: https://www.syrjinta.fi/vihapuhe
Käsite on melko tuore; sille haetaan tulkintaa tuomioistuimissa.

Niinistön mukaan vihapuhe on rikos. Siihen hän ei kannusta.

Perussuomalaisten tuomiot ovat tulleet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan: vihapuheesta. Keskustelemisesta ei rangaista.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Sauli Niinistön puhe oli pettymys.

Globalisti kun on, hän hyökkäsi Keltaliivejä vastaan vaikka nämä ovat tavallisia ranskalaisia jotka EU ja Macron ovat ajaneet köyhyysloukkuun.

Niinistön olisi myös tullut korostaa muslimien kollektiivista vastuuta. Muslimien Suomessa tekemät raiskausrikoksethan ovat islamin opillisesti hyväksymiä, koska ne kohdistuvat vääräuskoisiin. Opillisuus tarkoittaa tässä sitä, että profeetta Muhammed ei pitänyt virheenä ottaa väkisin esimerkiksi sotasaalisnaisia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kuinkahan mones perussuomalaisen teksti aiheena "maahanmuutosta ei saa puhua" tämä on? Kuin alleviivatakseen sanomaansa, blogisti panee aivan vapaasti maahanmuuttokriittisen tekstin.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Varmaan löytyy yhtä monta tekstiä ko. aiheesta, kuin on ollut niitä joiden asialliset kirjoitukset aiheesta on viime vuosina hyllytetty tai niitä on pidetty epäinhimillisinä. En ole lainkaan varma, että tätä kirjoitusta olisi maakuntalehdessä julkaistu vuosi tai pari sitten.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Eikös Orpo pikkasen vihjannut siihen suuntaan että pulinat pois tästä aiheesta.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Sepä se. Vain politiikan korkein johto saa pulista.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

"Mistä tietää, että asia on yhteiskunnallisesti kipeä? Siitä, ettei asiasta puhuta."

Maahanmuutosta puhutaan päivittäin. Siitä käydään kansalaiskeskustelua. Sitä ovat päivittäin pullollaan vastuullinen ja vastuuton media. Älkää nyt perussuomalaiset yrittäkö väittää, että asia ei ole yhteiskunnallisesti kipeä.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Puhutaan ja puhutaan. Keskustelu on myös kuuntelemista. Siitä on ollut puutetta - puolin ja toisin.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Ai puhutaan? No mikä oli sen valtakunnallisen debaatin tulos kun maahan lävähti +30000 siirtolaista 2015 ja budjettiin tuli miljardin lovi? Kai siitä käytiin keskustelua pitkään ja hartaasti että missä raja menee?

Ai ei käyty mitään keskustelua eikä vieläkään kukaan tiedä mitä mieltä puolueissa asiasta ollaan? (Paitsi persujen kannan tietää kaikki.)

Maahanmuutosta ei puhuta. Puhutaan ehkä maahanmuutosta puhumisesta, mutta se on ihan yks hailee, vihapuhe sun muut ovat yhdentekeviä "ongelmia."

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Älkää nyt perussuomalaiset yrittäkö väittää, että asia ei ole yhteiskunnallisesti kipeä."

En ole huomannut persujen sitä kiistäneen, vaan korostaneen. Kyllähän se jotain kertoo, että kun Halla-aho totesi - siis totesi islamin omien tekstien mukaisesti - että profeetta Muhammed sekaantui pikkulapseen, niin siitä rapsahti sakko.

Asia on sikäli erityisen vakava ja hankala, että islamin asiantuntijan professori Hämeen-Anttilan mukaan Muhammed on kaikkien muslimien ikuiseksi tarkoitettu esikuva. Eivät muslimien Suomessa tekemät raiskaukset ole islamin opin kannalta ongelma, koska raiskatut ovat olleet ei-muslimeja eli vääräuskoisia. Musliminaisiin toki ei ole lupa sillä lailla koskea.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Muutokseen tarvitaan jotain kamala tapahtuma, Belgiassa ja Ranskassa nämä olivat Pariisin ja Brysselin iskut, plus kytkös Molenbeekin terroristien kasvualustaksi.

Nyt Suomessa on nämä Oulun tapauksia jotka alkuvaiheessa pyrittiin laikkaista maton alla.

Ranskassa ja Belgiassa voidaan evätä nykyään myös myönnetty kansalaisuus.

Suomi tule vaan niin paljon jälkijunassa, jotain paljon pahempaa pitää tapahtua, ennen kun poliitikot alkavat pelkää kannatuksen menettäminen.

Siihen asti tartutaan intiaanien sulkapäähineeseen, romanihameisiin, tai neljäntuulenpäähineen pitämistä rasistisena alkuperäiskulttuurin omimista.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Noinhan se menee. Meidän pitää ottaa joka asiassa itse turpiin ennen kuin uskotaan. Ei opita muiden maiden kokemuksista ja virheistä. Toivon todella, että mitään pahempaa ei satu. Jo sattuneetkin rikokset ovat käsittämättömän julmia.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kansalaiset keskustelevat maahanmuutosta mutta puolueet karttavat aihetta. Tämä on kieltämättä asia jossa Suomi erottuu muista EU-maista.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Mistä tietää, että asia on yhteiskunnallisesti kipeä? Siitä, ettei asiasta puhuta. Tällainen asia kielletään, eikä siitä saa tehdä vaaliteemaa, ainakaan Suomessa."

Minkä verran Suomessa käydään keskustelua eri talousjärjestelmistä kuten kapitalismista ja sosialismista?

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Ei puhuta liikaa noistakaan aiheista.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Niinpä. En nyt yht'äkkiä muista muista kenenkään muun kuin minun tällä blogialustalla noista kirjoittaneen. Sen sijaan maahanmuutosta kirjoittamassa on ainakin pari-kolmekymmentä blogistia, jotka pitävät huolen siitä, että tuo aihe on jatkuvasti suosituimpien puheenaiheiden listalla.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #19

Tähän väittämään on ihan pakko tulla väliin.

Työvoiman ja rahan vapaa liikkuvuus on talousglobalismin ydin ja siirtolaisvirtojen ohjailu talous- ja väestöpolitiikkaa, jota poliitikot perustelevat huoltovajeella, työvoimapulalla, syntvyydellä ym. mutta ennen kaikkea talouskasvulla!

Maahanmuuttopoliitikka ja kansallisvaltioiden kohtalo liittyvät mitä suurimmassa määrin tulevaisuuden globaaliin talousjärjestelmään ja siihen, onko maan tulevaisuus avaruudessa leijuva supermarket-pallo vaiko ihmisten planeetta.

Kansallismieliset tajuavat tämän yhteyden joko tietoisesti tai intuitiivisesti, joka tapauksessa ovat oikeassa, sillä narsismin ja kerskakulutuksen monikulttuurisessa suvaitsevaisuusdystopiassa ihminen on kauppatavaraa, kuten nainen islamissa.

"Vain 31 maailman 100 suurimmasta taloudesta on enää valtioita ja 69 on liikeyrityksiä" https://blogs.worldbank.org/publicsphere/world-s-t...

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg Vastaus kommenttiin #24

Tulipa topakkaa tekstiä. Raha on kaiken takana, kun vähän pintaa raaputtaa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #19

-70 luvun alussa ei muusta puhutta tai kirjoitettu kuin sosialismin ihanuus,huonosti upposi suomalaisiin se oppi,vaikka joka kanava sitä toitotti,,jos ei toitottanut,,olit neuvostovastainen,mikä oli pahempaa kuin rutto ja kolera yhteensä !

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eihän asiasta puhuminen tietenkään rikollista olekaan. Se ei vaan puheenaiheena ole monestakaan kovin kiinnostavaa.

Itse asiassa tuota otsikossa mainittua puheenaihetta on tungettu vuosikausia vähän joka keskusteluun aiheesta riippumatta. Ikäänkuin joku taho yrittäisi väkisin pakottaa kansalaiset keskustelemaan tuosta aiheesta.
Sellainen osaltaan vaimentaa kaikkea keskustelua ja karkoittaa keskustelijoita muualle tai sitten vaikenemaan tyystin. Aikamoinen karhunpalvelus siinä on siis tehty.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Aiheen pitäisi kiinnostaa nyt, kun maahaanmuuton seuraukset paljastuvat. Maahanmuuttokriittisten on ollut pakko korottaa ääntään, jotta ääni kuuluisi. Jos tuputtamiselta tuntuu, se tietenkään ole keskustelulle hyvä asia.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Eihän asiasta puhuminen tietenkään rikollista olekaan. Se ei vaan puheenaiheena ole monestakaan kovin kiinnostavaa."

On paljon ihmisiä jota tämä aihe ei kiinnosta, ennen kuin murha tai raiskaus osuu omalle kohdalle tai lähipiiriin. Ihminen on vähän sellainen.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Uhrien asemasta ei ole paljon juttua ollutkaan.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Jos maahanmuuton haitoista ei puhuta mitään käy kohta kuten Englannissa. Rasismin pelossa ei enää poliisitkaan uskaltaneet puhua mitään, ja se on kohtalokasta, sen takia ei saa vaieta vaikka ei kaikkia aihe kiinnostaisikaan

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2014083118620216

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Suomi on ihmeellinen. Kaukaa nigeriasta tuleva siirtolainen ilman ehtoja hyväksytään, läheltä tulevaan varaudutaan kun on maakuntamme ulkopuolelta tuo helsinkiläinen.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Onkohan kohta Englannista vaikeampi tulla kuin Irakista? Irakista kun tulee, ei tarvitse passia ja papereita.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Puhukaa ja arvostelkaa, ja käyttäkää kaikki tarmonne asiasta keskutelemiseen.

Jos aihe on niin tärkeä kuin persut esittävät ja äänestäjät pitävät sitä myös yhtä merkittävänä, niin silloinhan persuille tulee valtaisa äänivyöry.

Kansa ratkaisee ja nykyaikana mikään aihe ei pysy piilossa, kaikki on avointa ja netissä kaikki asiat tulevat esiin.

Gallupeiden mukaan tämä ei kuitenkaan ole äänestäjille se asia, jonka mukaan tehdään äänestyspäätös, tai sitten persujen ratkaisu asiassa ei olekaan äänestäjien mielestä oikea.

Aika näyttää, ja kohta on vaalien aika, ja sittenhön se nähdään.

Ainakin täällä puheenvuorossa ei juuri muusta puhuta, eli kyllä ääntä riittää. :)

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Jos aihe on niin tärkeä kuin persut esittävät ja äänestäjät pitävät sitä myös yhtä merkittävänä, niin silloinhan persuille tulee valtaisa äänivyöry."

Ruotsin "persuille" se tulikin.

En usko että islamin aiheuttamat ongelmat ovat Suomessa vielä niin pitkällä, että äänivyöry persuille tulisi näissä vaaleissa. Suomi on toisaalta Ruotsin tiellä. Jos kaikenlaiset "kaimykkäset" saavat edelleen touhuta sisäministereinä, niin vuonna 2023 on tilanne meillä tn. yhtä paha kuin Ruotsissa. Silloin se alkaa näkyä vaaleissa.

Ilkka Huotari

Natsiksi/fasistiksi/rasistiksi nimitellään usein, jos maahanmuutosta puhuu kriittisesti. Tätä on saanu kuulla paljon itsekin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Aika moni kertoo että asia ei kiinnosta mutta silti on ihan pakko kommentoida ihan aina kun aihe on esillä. Ton yhden mölöttäjän purkauksiin ei kannata vastata yhtään mitään.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ööö? Toitko tähän keskusteluun jotain uutta. Nää persujen maahanmuuttoon liittyvät fobiat on täällä käsitelty noin tsiljoona kertaa. Keksihän vaihteeksi joku maahanmuuttajien kotoutumista oikeasti ja nopeasti parantava idea. Se olisi persulta jotain ihan uutta. Yleensä mitään rakentavaa ja maahanmuuttajien asioita oikeasti parantavaa keskustelua tai ideointia ei siltä suunnalta ole esitetty. Kehittävien ehdotusten ei tulisi heikentää jo heikossa asemassa olevien elämää.

Ilkka Huotari

Miksi se olisi vastaanottavan valtion työ "kotouttaa" ketään?

Ei maahanmuutto ole tietääkseni koskaan historiassa toiminut niin, vastaanottava valtio kotouttaisi maahanmuuttajia.

Aivan omituinen idea.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jos maahanmuuton ongelmat johtuvat siitä, ettei ihminen ole sopeutunut maan tapoihin, niin eikös ongelmien syihin puuttuminen ole paras tapa ratkaista ongelmat. Maahanmuutto ei lopu vaikka persut kuinka kiukuttelisivat, joten kannattaisiko lopettaa kiukuttelu ja ryhtyä ratkomaan oikeaa ongelmaa. Tosin en hetkeäkään usko, että persuista olisi minkään ongelman ratkaisijaksi. Kiukuttelijoista ja muiden syyllistäjistä ei siihen vain ole.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #26

Koska en ole persu, en ole koskaan edes äänestänyt persuja, niin voin heittää hyvin ratkaisumallin: "Maassa maan tavalla tai maasta ulos". Kannattaisi palata vanhaan passintarkastus-, työlupa- ja tarveharkintamenettelyyn, jolloin näitä sopeutumattomia tulisi huomattavasti vähemmän.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #30

"Kannattaisi palata vanhaan passintarkastus-, työlupa- ja tarveharkintamenettelyyn, jolloin näitä sopeutumattomia tulisi huomattavasti vähemmän."

Nämä menettelyt ovat kyllä vieläkin voimassa. Mutta tp-hakijat 'oikaisevat' sanomalla taikasanan asylum!

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #26

"Jos maahanmuuton ongelmat johtuvat siitä, ettei ihminen ole sopeutunut maan tapoihin, niin eikös ongelmien syihin puuttuminen ole paras tapa ratkaista ongelmat."

No kerropas nyt sitten millä keinolla aiot muuttaa islamia, niin että se ei ole ristiriidassa Suomen lakien kansa. Jännittää kuulla ratkaisusi. Samalla nimittäin tulisit ratkaisseeksi myös yhden nykymaailman suurimmista ongelmista.

"Maahanmuutto ei lopu vaikka persut kuinka kiukuttelisivat, joten kannattaisiko lopettaa kiukuttelu ja ryhtyä ratkomaan oikeaa ongelmaa."

Maahanmuuttohan loppuu sillä hetkellä kun Suomen hallitus sen lopettaa. Onneksi niin totaaliseen ratkaisuun ei tarvitse mennä, riittää kun lopetetaan haittamaahanmuutto. Se taas onnistuu lakia säätämällä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #41

"Maahanmuuttohan loppuu sillä hetkellä kun Suomen hallitus sen lopettaa. Onneksi niin totaaliseen ratkaisuun ei tarvitse mennä, riittää kun lopetetaan haittamaahanmuutto. Se taas onnistuu lakia säätämällä."

– No nyt päästään asiaan. Minkä sisältöistä lainsäädäntöä tarvitaan? Miten se haittamaahanmuutto todetaan "asylum"-taikasanan loitsijoilta?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #26

Sopeutuminen johtuu ihan omista tahdosta ja kyvyistä.

"Maahanmuutto ei lopu vaikka persut kuinka kiukuttelisiva"

Ei sitä tarvitse kokonaan lopettaa, joten tuo oli vain olkiukko.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Omituinen tosiaan koska euroopassa on vuosikymmenien kokemus siitä minkämaanlaiset eivät ole koskaan kotoutuneet maahan johon ovat päässeet. Kaikilla taitaa olla myös jotain yhteistä vaikka ovat eri maista.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Kaikilla taitaa olla myös jotain yhteistä vaikka ovat eri maista."

Hys hys, sitä yhteistä tekijää ei saa sanoa jos ei halua rasismileimaa. Tilastoihin ja positiiviseen korrelaatioon on tässä asiassa turha vedota. Säännöt laatii Demla.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Keksihän vaihteeksi joku maahanmuuttajien kotoutumista oikeasti ja nopeasti parantava idea."

Esimerkiksi muslimien kotouttamista koskien tuo on kohtuuton vaatimus, koska sellaista ideaa ei ole koskaan keksitty missään. Sellaista ei tulla missään keksimäänkään, koska islam kategorisesti kieltää integroitumisen.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Niin kuin huomaamme, kotouttaminen on todella haastavaa. Ei sitä opetusvideolla hoideta. Sellainen video jos kellä on, joka puhuu kaikki ongelmat ja väärinkäsitykset pois, se pitää laittaa välittömästi yuotubeen kaikkien nähtäväksi.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Hyvin vaikea on kotouttaa jos pakolainen ei itse halua kotoutua, tätä asiaa ei taida olla persut eikä muutkaan ottaneet huomioon. Mutta siitähän se lähinnä kiikastaa, ettei osalla vaan ole mitään halua kotoutua.

Kyllä Suomeen ovat ilmeisen hyvin kotoutuneet esim. vietnamilaiset, venäläiset ja monet muut. Mutta sitten kun puhutaan vaikka somaleista, afgaaneista tai irakilaisista, niin johan tökkii. Noilla kolmella ryhmällä on yleensä yksi yhteinen nimittäjä, eli islaminusko.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Tuo on muistettava, että osa on sopeutunut hyvin systeemiin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Eurooppa rupee sopeutumaan islamiin melko hyvin kun pilapiirtäjät, koomikot ja satiirien kirjoittajat jne. eivät enää uskalla ammentaa islamia huumorissaan.

Toimituksen poiminnat