Bamberg Ukko Metsässä olisi hiljaista, jos vain ne linnut laulaisivat, jotka parhaiten osaavat.

Maaseudun arvo nousee ilmastonmuutoksen edetessä

Ilmastonmuutos muuttaa täysin maaseudun merkityksen. Sen kurssi tulee nousemaan kohisten, myös pörssissä, koska sijoittajat ovat tuolloinkin liikkeellä. Ruokaan kannattaa sijoittaa. Suomen maaseudulta löytyvät kaikki elintärkeät elementit kuten puhdas ilma, vesi ja ruoka. Lisäksi metsien ja järvien antimet. Nähdäänkö Savossa joskus viiniviljelmiä ja viikunoita?

Maaseudun tuotteilla ja palveluilla tullaan tekemään raakaa bisnestä, myös jokamiehenoikeuksilla, vaikka eihän me sinisilmäiset sitä uskota. Vielä. Saako jatkossa pitää omaa kaivoa vai rohmuavatko ylikansalliset yhtiöt pohjavedetkin? Kaivosmineraalit on pääosin jo niille myyty. Vedestä tullaan sotimaan niin kuin öljykentistä. Maapallolla on kova jano. Ja krapula kulutusjuhlien jälkeen.

Meillä on vielä maaseutu omissa käsissä. Uusiutuvasta energiasta ja puhtaasta luonnosta tulee superhitti. Luonnonvaroista on pidettävä kiinni samaan tapaan kuin Norja pitää kiinni öljystään ja porausoikeuksistaan. Turskanpurijoista tuli miljonäärejä. Öljy on kuitenkin laskussa. Meidän trendit ovat nousussa. Öljyä ei voi syödä. Porkkanaa voi kuitenkin popsia. Meidän on siis varauduttava ilmastonmuutoksen uhkiin ja mahdollisuuksiin. Maatalous on pidettävä elinkeinona voimissaan ja maaseudulla asuminen kilpailukykyisenä. Eikä haja-asutusalueella autoilua saa verottaa niin, että se jää vain varakkaiden etuoikeudeksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Toivotaan että nykyisen kuluttamis- ja saastuttamisbuumin jälkeen kiinnostus nykyistä luonnonmukaisempaa elämäntapaa kohtaan kasvaa.

Autojen fossiilisia polttoainetta muuten saa kyllä verottaa. Ehkä tämän voi kompensoida vähentämällä muita autoveroja.

Käyttäjän mikaplehtinen kuva
Mika Lehtinen

Hienoja ajatelmia...... Millaisella ohjelmalla ja konkreettisilla teoilla perussuomalaiset pitävät esim maaseutukaupunki Kouvolan haja-asutusalueet ja maatalouden elinvoimaisena?

Toimituksen poiminnat