Bamberg Ukko Metsässä olisi hiljaista, jos vain ne linnut laulaisivat, jotka parhaiten osaavat.

Sopeutetaan Kouvolan kouluverkkoa maltilla

Byrokraatin mielestä hyvä koulu on homekoulu, koska sen voi lopettaa ilman keskustelua. Kouvolan virkamiehet iskivät pöytään vaihtoehdot, jotka ovat koulujen kuolinkorinaa. Kimolan kanavalle löytyi kyllä rahaa, mutta koulujen ylläpitämiseksi ei. Tärkeämpää oli saada hupiveneet kanavan kautta Pyhäjärvelle ja Voikkaan voimalalle.

Nyt kun Kouvolan terveydenhoito on kehitetty kalliiksi, on aika laittaa koulut maksumiehiksi. Jo pelkkä keskustelu kyläkoulun lopettamisesta aiheuttaa alamäen. Lasten vanhemmat, opettajat ja koko henkilökunta ennakoi. Myös kiinteistöjen omistajat ennakoivat eli myyvät ja hinnat laskevat. Lapset siirretään ennen viimeistä niittiä uusiin kouluihin ja henkilökunta kyttää muualta avautuvia virkoja. Koulukiinteistö rapistuu huutokauppakuntoon.

Perheet eivät asu Kouvolassa kanavan takia. He asuvat täällä lasten, turvallisuuden ja toimeentulon takia. Näiden vuoksi kamat pakataan ja muuttoauto tilataan tai sitten ei tilata, vaan jäädään maksamaan veroja.

Väitetään, ettei Kimolan kanavaa ja kouluverkkoa voi verrata. Kyllä voi. Samaa rahaa se on, vaikka osa tulisikin valtiolta. Ei kiusata enää kivoja kouluja. Ikäluokat pienevät kyllä, mutta ei siihen tarvitse reagoida kerta rysäyksellä. Sopeutetaan kouluverkkoa maltillisesti. Asiaan voi palata monta kertaa. Säästetään kyläkoulut ja yhdistetään taajamien oppilaitoksia. Toimitaan tällä kertaa paremmin ja varmistetaan koulutielle paras mahdollinen alku.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Ukko. Pidin. Suomi, vaikka on köyhä, niin ei saisi verratakaan, "maalaisjärkinen". Toista "herraa" kumartava, saa tuhlata, tuon, "rovon, viimeisen".
Se on niin paha asia, kun meillä on nämä "päällepäsmärit", "kumartajat", ketkä hoitavat toisen Isännän omaa ja omaisuutta. Meno ja meininki on karmaisevan kamalaa.
Saatanahan lupasi sellaista, mikä ei hänen omaansa ollut, eikä koskaan tule olemaankaan. Ainoa mikä on hänen valtaansa annettu, on ihmisen hukuttaminen helvetin tuleen. Siitä meidän on hyvä varjeltua. Kiitos.

Lämpimin, Siunaavin terveisin Lasse Hietanen.

Toimituksen poiminnat