Bamberg Ukko Metsässä olisi hiljaista, jos vain ne linnut laulaisivat, jotka parhaiten osaavat.

Totella vai ei

Vihreät liputtavat kansalaistottelemattomuuden puolesta. Ainakin silloin, kun ajetaan heille tärkeitä asioita. Lainsäädäntösihteeri Aino Pennasesta ollaan leipomassa suurta sankaria, kun hän vaaransi lentoturvallisuuden ja yritti estää lainvoimaisen pakkopalautuksen. Sen vihreät tietenkin tuomitsevat, jos joku tempaisee löysää maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

Jokaiselta kansalaiselta ei erikseen kysytä lupaa pakkoluovutukseen. Silti mielenosoittaminen lentokoneessa on lähes terroristinen teko. Ihmettelen miksi vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto hyväksyy, suorastaan kannustaa seuraamaan Pennasen esimerkkiä. Aallon mielestä Pennasella oli oikeus vastustaa viranomaisia ja keskeyttää palautus sen vuoksi, ettei pääse virhe tapahtumaan. Touko Aallon mukaan Pennanen noudatti lakia sillä tapaa. Lakia voidaan siis rikkoa, kun se tehdään sillä tapaa. Silloin ylinopeuskin on lain kunnioittamista. Ja varastaminen. Sillä tapaa.  

Vihreät syyllistävät viranomaisia ja tekevät poliiseista pahiksia. Laittomasti maassa olevat ovat aina hyviksiä. Koko maailma vaan tänne. Mutta jos pienen maan rajat avataan kaikille, voimme sanoa nykyiselle elintasolle heipat. Samalla vaarannetaan tänne jo kotoutuneidenkin turvallisuus. Uhkakuvat ovat valtavia. Tämä siksi, että soditaan ja kehitysmaissa syntyy järjettömän paljon lapsia. Enemmän kuin maailma kestää. Ongelmaa ei ratkaista Suomen viranomaisia vastustamalla, vaan muilla toimilla lähtömaissa tai sitten ei missään.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Totella vai ei"

Tuhannen taalan kysymys. Kuka päättää, mikä sinun mielestäsi on oikein? Vai eikö sillä ole väliä? Totteletko määräyksiä siitä huolimatta, ovatko ne mielestäsi oikeita vai ei? (Vai etkö ymmärrä kysymystä? Se viittaisi siihen, että olet korvannut moraalin lainkuuliaisuudella.)

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Moraali vastaan lainkuuliaisuus. Toivottavasti niiden välillä ei ole jännitettä, ainakaan suurta. Yhteisiä pelisääntöjä on oltava, mutten mennään anargiaan. Parempi on kirjoittaa mielipiteensä vaikka blogiin, koska se vapaus on, eikä mennä lentokoneeseen vaarantamaan muiden turvallisuutta. Voihan olla, että ko. henkilöä oltiin poistamassa maasta juuri turvallisuus syistä. Kuka tietää? Ei tiedä ainakaan Pennanen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Kuka päättää, mikä sinun mielestäsi on oikein?"

Lain säätäjät siitä ovat päättäneet ja päättävät tulevaisuudessakin. Itse rikon lakeja lähes päivittäin esim. ylinopeuksien muodossa, mutta tietysti joudun niistä vastaamaankin, mikäli jään kiinni.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Totteletko määräyksiä siitä huolimatta, ovatko ne mielestäsi oikeita vai ei?"

Tässä kyseisessä tapauksessa kansalaistottelematon Pennanen ei edes tiennyt mitä hän vastusti.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Määräyksillä ja määräyksillä on eroa. Ja tahoilla jotka niitä antavat. Eroja on myös seurauksilla, joita tottelemattomuudesta voi koitua. En minäkään tottele ketä tahansa vastaan lompsijaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kyllä tiesi. Hän tiesi, että koneessa ollut mies valitti tuskissaan ja Pennanen toimi sen perusteella. Ei hänen tarvinnut sitä tietää, että miestä oltiin palauttamassa jonnekin.

On tärkeää ymmärtää ja kiinnittää huomio siihen, miten erilaisilta asiat vaikuttavat siitä riippuen, mistä näkökulmasta niitä katsotaan.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Myönnän, että näkökulmia riittää. Minusta vaikuttaa (minun näkökulma), että palautettava on itsekin antanut aihetta tuplavartiointiin ja käsien sitomiseen. Pennanen ahdistui (?) ja purki sen viranomaisiin. Arvelen, että poliisilla ja palomiehillä on päivittäin työtehtäviä, jotka voisivat jotakin ahdistaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"että koneessa ollut mies valitti tuskissaan"

Taisi irakilaismiehen raiskaama tyttökin valittaa tuskissaan, mutta kukin valitsee puolensa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pennanen ei tosiaan ollut varma, että kyse oli pakkopalautettavasta turvapaikan takia Suomeen tulleesta. Nythän tämä on vahvistunut: kyse oli Ahmed -nimisestä turvapaikkaa hakeneesta. Palautettu mies piileskelee lehtitietojen mukaan tätä nykyä autiomaassa Irakissa.

https://www.verkkouutiset.fi/palautettu-syyttaa-po...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Elämä on helppoa kun se on noin yksinkertaista. Joku viisaampi on puolestasi päättänyt mikä on oikein ja riittää kun vaan noudattaa heidän antamiaan määräyksiä.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Se "viisaampi" on lakeja laativa eduskunta. Jokainen voi tietysti miettiiä, että totteleeko vain omia sääntöjä. Jotkut tottelevat uskontoaan. Aika yllättävää, toisaalta, että keskustelemme siitä pitääkö lakeja noudattaa. Ihan kuin ne olisivat vihollisia. Lait eivät ole täydellsiä. Jos laki ei miellytä, vaikuta parhaasi mukaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eikös koko blogisi lähtenyt siitä, ettei sinun mielestäsi ole fiksua tai ainakaan laillista yrittää vaikuttaa asioihin jotka ahdistavat. Yritä päättää.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg Vastaus kommenttiin #11

On fiksua vaikuttaa asioihin, mutta ei kuvatulla tavalla lentokoneessa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #12

Siis kuinka sinä ajattelit vaikuttaa? Persuna sinulla ei koskaan tule olemaan mitään kanavia tuleviin hallituksiin. Taitaa olla vielä huonompi konsti valittuna kuin se henkilökohtainen kiukuttelu lentokoneessa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #16

"Persuna sinulla ei koskaan tule olemaan mitään kanavia tuleviin hallituksiin."

Huono ennustus.
PS:n hallitusohjelma kelpasi viimeksikin hallitukselle. Hallitus ei vaan noudattanut ohjelmaansa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #20

Persut oli Soinin johdolla vielä mahdollinen hallituskumppani. Nykyinen PS on yhtä tarkkaan siirretty politiikan ulkokehälle kuin Ruotsidemokraatit.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #21

Njaah, miten lieneekään jatkossa. Mikäli Ruotsidemokraatit saa kunnon vaalivoiton kohtapuoleen (kuten vaikuttaa), niin ei ole mitenkään sanottua että he pysyisivät politiikan ulkokehällä ikuisesti. Kannatuksen nousu on aiheuttanut jo nyt selviä muutoksia muutamien muiden Ruotsin puolueiden kannoissa. Mikäli heistä tulisi esim. suurin puolue, niin voipi olla ettei heitä loputtomiin voida pidellä ulkokehillä... etenkään mikäli siellä pitäminen jatkossakin vain nostaa heidän kannatustaan. Wanha kikka antaa vastuuta ja katsoa miten pärjäävät sen kanssa (toivoen etteivät pärjää) toimii aika usein - tosin siinäkin on riskinsä eli mikäli sitten pärjäävätkin, niin menee vielä hankalammaksi.

****
Soini nyt taas oli/on helppoheikki, enkä aina jaksa käsittää miksi nykyään moni häntä inhonneistaan on kääntynyt miestä kannattamaan tai ainakin jättävät entisen luokkaisen arvostelunsa minimiin. En koskaan miehen tyylistä pitänyt ennen enkä pidä nytkään. No tajuan kyllä sen verran että Soinista tuli kiva kaveri, kun uusi paholainen löydettiin Halla-ahosta.
Muistan muuten ihan hyvin senkin ajan, jolloin sanottiin ettei Soinikaan pääse koskaan politiikan ulkokehiltä minnekään, mutta ajan myötä sitten kelpasi oikein kummasti hallitukseen. Niin ne ajat muuttuvat, ja harvat asiat ovat ikuisia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #21

Kyllähän hallitusohjelman kirjoittamisessa oli ongelmaa viimeeksikin. Hallitusohjelman kirjauksen tulkinta sovittiin hallituksessa niin lieväksi, että sen tulkinta hajotti lopulta koko Perussuomalaiset rp:n eduskuntaryhmän.

Lievemmän tulkinnan kannattajia oli eduskuntaryhmässä enemmistö, joten hallitus sai jatkaa linjan muuttumatta. Minusta Soininkin tulkinta on aiheuttanut paljon vahinkoa. Uskon seuraavan hallituksen muuttavan pakolaispolitiikan linjausta uudelleen inhimillisempään suuntaa. En usko Perussuomalaisten suostuvan sellaiseen toimintaan muutenkaan, vaikkakin kyse on nimenomaan toiminnasta, jossa henkilöitä otetaan enemmän kuin nyt, mutta pakolaisstatuksella.

Mykkänen puhui 7 500 henkilön vuosittaisen pakolaiskiintiön puolesta. Minusta määrä voisi olla 10 000. Perussuomalaiset eivät taida suostua sen kasvattamiseen: "Ulkona ja seuraava!"

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #12

Eikö Pennasen tapauksessa noudatettu lakia? Pennanen ei istuutunut miehistön kehotuksesta, niin kuin lain mukaan olisi ollut tarpeen. Kapteeni kutsui paikalle poliisin, edelleen lakia noudattaen. Poliisi poisti häirikön. Häirikkö saa toiminnastaan sakon ja maksaa sen.

Minun nähdäkseni lakia on noudatettu.

Pennanen vaikutti asioihin tehokkaasti. Huomaathan, että itsekin keskustelet samaan aikaan sekä kansalaistottelemattomuudesta että turvapaikanhakijoista. Olisit ollut todennäköisesti tyytyväisempi, kun palautukset jatkuisivat häiriöittä ilman tarvetta keskusteluun. Pennasen takia se ei onnistu. On pakko uudelleen keskustella.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Joku tolkku siinäkin pitäisi olla mihin vertaa Pennasen tekoa. En hyväksy minkäänlaista lentoliikenteen häirintää, mutta lentokoneen seisoessa kentällä, neljän poliisin ollessa koneessa, hennon naisihmisen spontaani protestointi nousemalla seisomaan niin sen vertaamista terrorismiin, siinä ei ole järjen häivää.

Käyttäjän 01234x kuva
Ukko Bamberg

Minusta lentokoneessa protestointi on hyvin huolestuttavaa. Siitä ei ole pitkä matka siihen, että kone on ilmassa. Turvatarkastuksessakin tarkastetaan kaikki, olipa ruumiinrakenne mikä tahansa - hento tai roteva.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Multa meni ohi, et missä kohtaan blogisti vertasi seisomista terrorismiksi?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Blogisti kirjoittaa: "Silti mielenosoittaminen lentokoneessa on lähes terroristinen teko."

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Käytät blogissasi niin asenteellisia ilmaisuja, ettei järkevään ajatustenvaihtoon liene mahdollisuutta.

"hän vaaransi lentoturvallisuuden" -väittämä vaatisi perusteluja. Kone oli tukevasti maassa, kun Pennanen kieltäytyi istuutumasta ja poistettiin koneesta. Millä tavalla lentoturvallisuus vaarantui?
Ja että vielä "lähes terroristinen teko"!?

Kaltevan pinnan ja olkiukkojen rakentelemiseen keskityit lopuksi. Teet väittämän, jota ei ole olemassa ja vastustat vahvasti sellaista kehitystä. Monet muutkin vastustavat, Aaltokin.

Miten sinun mielestäsi varmistamme, ettei palauteta ihmisiä sellaisia ihmisiä, joilla on uhka joutua tapetuksi palautuksen jälkeen? Jos miehen ainoaksi kokema mahdollisuus palautuksen jälkeen on paeta autiomaahan piileskelemään, ei sekään näytä hyvin menneeltä palautukselta.

Itse pidin Pennasen toimintaa hyväksyttävänä. Hän rikkoi lakia ja ansaitsee toiminnastaan rangaistuksen. Jos hän ottaa rangaistuksen vastaan kritisoimatta ja maksaa sakkonsa, laki on tullut noudatetuksi. Aalto sen sijaan rikkoi kannanotollaan oikeusvaltioperiaatetta. Sitä en pidä hyväksyttävänä kansanedustajalta ja puoluejohtajalta.

Toimituksen poiminnat