Bamberg Ukko Moi! Käy peremmälle, istu mukavasti, ole hyvä ja tutustu kirjoituksiini Kouvolasta ja vähän kaikesta.

Pahinta on kritisointi

Turun terrori-iskusta on vain hetki, kun julkinen keskustelu keskittyy jo suomalaisten huonoon asenteeseen. Mihin se puukotus unohtui? Minäkin tuomitsen vihapuheen ja rasismin. En tuomitse kuitenkaan tunteita, vihaakaan, koska se on luonnollista karmeiden tekojen jälkeen. Pitäisikö vihan tunnetta pyytää murhaajalta ja hänen tukijoiltaan anteeksi? Heiltä jotka juhlivat terroritekoa vankiloissa ja sen ulkopuolellakin.

Tulee kuva, että pahinta on maahanmuuton kritisointi. Islamiakaan ei saa arvostella, mutta Allahin nimissä kuitenkin murhataan. Pakolaismiehen sanaan pitäisi luottaa, kun hän väittää olevansa lapsi. Resurssit eivät riitä turvapaikanhakijoiden taustojen selvittämiseen muuta kun murhan yhteydessä. Emme tiedä varmuudella edes jokaisen nimeä! Montako turvapaikkaa on myönnetty henkilöille, joita ei ole edes olemassa? Kaikista pitäisi vaan uskoa sitkeästi ja silmät kiinni hyvää, paitsi suomalaisista.

Nykyinen keskustelu sekoittaa hyvän ja pahan. Vastuu terrori-iskusta ja radikalisoitumisesta on ennen kaikkea yksilöllä itsellään. Suomalaiset eivät tehneet mitään väärin, kun terroristi iski puukolla selkään. Me emme tee väärin, kun selvitämme pakolaisten taustoja. Poliisi tekee oikein, kun se palauttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet kotimaahansa. Kuitenkin maa joka pitää kiinni rajoistaan ja rahoistaan, leimataan rasistiseksi.

Puna-vihreässä kuplassa ei ole tunnustettu maahanmuuttajien rikostilastoja. Vaatimus ymmärtää kaikkea pahaa halvaannuttaa turvallisuustyön ja tekee yhteiskunnan haavoittuvaksi. Ja millä oikeudella tänne tullaan virkavaltaa vastustamaan tai vaatimaan parempaa ruokaa. Kun ruoka on valmista ja ilmaista, lounaslistalla on kaksi vaihtoehtoa - syö tai ole syömättä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat