Bamberg Ukko Metsässä olisi hiljaista, jos vain ne linnut laulaisivat, jotka parhaiten osaavat.

Metsäalan edellytykset varmistettava

Aina,  kun puu kaatuu, se tietää hyvää. Paitsi jos puun kaataa tuuli tai taudit. Ne tietävät ongelmia. Pitkät puupinot, täydet tukkirekat ja hakekasat, ne tietävät työpaikkoja ja rahaa yhteiskunnan pyörittämiseen. Metsät ovat hyvinvoinnin lähde.

Metsäteollisuus rakentaa pitkästä aikaa tehtaita ja virittää vanhoja. Puulle kehitetään uusia käyttömuotoja. Se on isänmaallista, vaikka rahalla ei olekaan kotimaata. Metsäalalla on kova usko huomiseen. Mikä on uskoessa, kun metsät kasvavat enemmän kuin niitä hakataan. Niin on ollut kauan. Se on metsänomistajien, metsureiden, urakoitsijoiden ja alan asiantuntijoitten ansiota. Yhteiskunta on myös viisaasti ja kaukokatseisesti tukenut mm. ojituksia ja metsäteiden rakentamista.

Suomessa löytyy metsiä kaikkialta, niin myös metsänomistajia ja metsissä työskenteleviä. Vientitulot leviävät hetkessä puunmyyntituloina, tileinä, veroina ja maksuina. Ja mikä parasta, nyt myös investointeina. Voiko vientitulot levitä missään niin suoraan ja laajalle kuin metsäalalla? Metsurin maksamakkarakin ostetaan vientituloilla. Eivätkä muutkaan viivyttele. Missä lie metsämiehen sentit? Osuuskaupan kassalla vai baarissa?

Nyt on varmistettava, että kirveelle riittää liikkumatilaa. Alan toimintaedellytyksiä ei saa rajoittaa kaavoituksella, hömppäsuojelulla tai rapautuvilla syrjäteillä. Tuotekehitystä on tuettava. Metsänhoidossa ei ole varaa herpaantua. Päinvastoin. Tarvitaan työllisyyttä edistävää tukipolitiikkaa ja vähemmän byrokratiaa. Muuten tulee talouteen kolotusta, eikä silloin ole kenelläkään kivaa.

 

Ukko Bamberg 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat