Bamberg Ukko Metsässä olisi hiljaista, jos vain ne linnut laulaisivat, jotka parhaiten osaavat.

Monikulttuurisuus luo levottomuutta

 

Tuomitsen yksiselitteisesti Olli Immosen harkitsemattoman ja monitulkintaisen kirjoituksen kulttuurista.  Virheet on tunnustettava. En myöskään hyväksy julkista keskustelua, jossa perussuomalaiset  säännönmukaisesti liitetään rasistisiin mielikuviin ja ääriliikkeisiin. Väkivalta ja siihen kiihottaminen ovat äärimmäisen vastenmielisiä asioita. Perussuomalaiset ovat kunniallisten ihmisten puolue.

Kulttuurimme on eksoottinen ja ainutlaatuinen koko maailmassa, eikä siitä muut pidä huolta. Suomalaisilla on vastuu omasta taloudesta, työllisyydestä, tavoista, kulttuurista ja erittäin rikkaasta kielestä eikä tuota vastuuta voi ulkoistaa EU:lle. Ihailen todella, kuinka suomenkieli murteineen pulppuaa kansan suussa ja taiteilijoiden käsissä.

Erilaiset kulttuurit ja elintavat ovat kiinnostavia ja siksi myös matkailu on kasvava elinkeino. Tutustumalla muihin maihin ja ihmisiin tajuaa synnyinmaansa merkityksen ja ainutlaatuisuuden. Se merkitys syntyy kulttuurieroista. Kulttuurin sekamelskasta meillä ei voi olla vastuuta, koska se on itsessään elinvoimaista.

On valitettavaa, että maahanmuuttokritiikkiä ei voi harjoittaa ilman leimaantumista ja isänmaallisuudessa nähdään jotakin epäilyttävää.  Perussuomalaisia vaaditaan tunnustamaan jotakin, mihin he eivät syyllistyneet. Tämä ei ole demokratiaa. Ja vaikka voissa paistaisi, niin maahanmuutto ja kotouttaminen ei ole ongelmatonta ja ilmaista, eikä se ole onnistunut täydellisesti missään, joten perussuomalaisten on herätettävä vastuullista keskustelua. Tilanne ei ole maahanmuuttajien vika. Meillä voisi olla usein  oppimista mm. heidän perhekeskeisyydestään ja yrittäjyydestään. Monikulttuurisuus ei ole kuitenkaan rauhoittanut yhtäkään yhteiskuntaa. Meillä on edessä sama levottomuus ja turvattomuus kuin kaikkialla maailmassa. Oma vika. Valitettavasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ei luo. Korkea diversiteetti saattaa luoda levottumuutta.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Missä menevät hyväksytyn monokulttuurin rajat ja kuka ne määrittelee?
Esimerkiksi mitä kieliä on sopivaa puhua äidinkielenä ja millaisia elintapoja voi harjoittaa? Minulla on luultavasti enemmän yhteistä pitkälle opiskelleen muukalaisen kanssa kuin kotimaisen sossutukinarkkarin.

Ja tämä siitä huolimatta, että en kannata holtitonta maahanmuuttoa, enkä maamme vaatimattoman kantokyvyn ylittämistä. En ole vihreä enkä vasemmistolainen. Tämä monikulttuurisuudesta paasaaminen ärsyttää ihan itsessään.

Jaakko Häkkinen

Hassuinta tässä tuomitsevassa keskustelussa on se, että maahanmuuttokriittisyydestä halutaan tehdä "lainsuojatonta", ikään kuin ihmisillä ei olisi oikeus olla kriittisiä - ikään kuin kriittisyys olisi huono asia.

Suvaitsevaisuuspakko, sitä tännekin yritetään ajaa Ruotsin tapaan:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147250-ruots...

Todellisuudessahan demokratia toimii niin, että kansan enemmistön kannan pitäisi näkyä myös kansanedustajien kannoissa ja valtion päätöksissä. Jos enemmistön näkemys ei miellytä, sitä vastaan saa argumentoida, mutta sitä ei saa demonisoida!

Olemme totalitaristinen yhteiskunta, mikäli jokin mielipide kielletään vääränä.

Toimituksen poiminnat